Kennismaken

Heb je interesse in de schietsport? Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met onze schietsportvereniging? Heb je wel eens eerder geschoten met een luchtdrukwapen, een pistool, revolver of misschien een geweer? Of misschien nog nooit een vuurwapen vastgehouden?

Verenigingsavond

Je bent van harte welkom op onze verenigingsavond om eens te proeven wat onze schietsportvereniging jou te bieden heeft. Elke maandag, met uitzondering van feestdagen, is het van 19:00 tot 21:00 uur clubavond. Op afspraak is er iemand van het bestuur aanwezig die een rondleiding kan verzorgen en al je vragen kan beantwoorden. Vul om deze afspraak te maken het onderstaande formulier in. Misschien is het zelfs mogelijk om een paar schoten te lossen met een klein kaliber pistool, revolver of geweer.

Verklaring omtrent gedrag

Indien je besluit om lid te worden van onze vereniging en er is geen bezwaar vanuit het bestuur dan vullen we samen met jou het inschrijfformulier in. Ook krijg je een aanvraagformulier mee om een ‘Verklaring omtrent Gedrag’ aan te vragen bij de gemeente waar jij staat ingeschreven. Aangezien veiligheid de eerste prioriteit is bij de omgang met vuurwapens wachten we deze afgegeven ‘VOG’ eerst af voordat je met de opleiding kan beginnen.

Instructie

Tijdens het eerste jaar wordt je wegwijs gemaakt in de schietsport onder leiding van gecertificeerde instructeurs. Hoe ga je veilig met (vuur)wapens om? Waar moet je op letten om goed te leren schieten? Dat zijn vragen die in het eerste jaar worden beantwoord. Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaald wapen, een geweer of misschien toch een revolver. Tijdens de instructielessen schiet je met verschillende wapens zodat je rustig kan onderzoeken welke disciplines jij leuk vindt. Het eerste jaar ben je aspirant-lid en maak je minimaal 26 schietbeurten voordat je examen doet. Slaag jij voor je examen en krijg je een positieve beoordeling vanuit de instructeurs? Dan ben je volwaardig lid en kan je zelfstandig verder de schietsport beoefenen. Dat is ook het moment dat je een ‘verlof tot het voorhanden hebben van een (vuur)wapen van categorie III’ kan aanvragen om je eigen klein kaliber vuurwapen aan te schaffen.

Contributie

De jaarlijkse contributie voor 2023 is vastgesteld op € 150,-. Dit is inclusief de KNSA afdracht.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om uitgenodigd te worden voor een kennismakingsgeprek.

7 + 13 =