Geschiedenis

Een stukje geschiedenis: Op een koude en gure maandagavond, op 11 januari 1965, kwamen twaalf geïnteresseerden in de schietsport samen bij het café-restaurant ‘Hof van Holland’ in Maarheeze. Op deze dag werd de Schietsportvereniging Schuttersvrienden officieel opgericht.

De eerste vijf jaren bleef het clubje bij het café-restaurant ‘Hof van Holland’ schieten. Rond 1970 werd er verhuisd naar een schuur van J. Kraaijvanger op de Vogelsberg in Maarheeze. In begin jaren 70 werd uitgeweken naar de hooizolder van J. Thijssen aan de Sterkselseweg. Hier zijn de eerste plannen gesmeed om een eigen overdekte schietbaan te realiseren en in 1975 is door de gemeente (voormalig) Maarheeze een kavel op het sportpark De Romrijten ter beschikking gesteld.

In 1980 is met behulp van vrijwilligers ‘bouwfase 1’ afgerond; een 10 meter overdekte luchtbaan en een 25 meter vuurwapenbaan gebouwd. De eerste jaren, tot 1988, werd er gebruik gemaakt van een noodkeet als kantine.Pas in 1988 is er begonnen aan de volgende ‘bouwfase 2’. Na vele uren hard werken zijn dan de kantine en nog een vijf 25 meter banen voor vuurwapens gereed. Een tijd later, in 1995/96 werd eindelijk de 50 meter baan afgebouwd. De kantine werd verlengd en een sanitaire groep gebouwd en het zo hoognodige kantoor werd gerealiseerd. 

“Dit alles is tot stand gekomen door het harde werk van onze leden, waar we al onze leden en oud-leden nog steeds zeer dankbaar voor zijn.”

Op het moment van schrijven beschikt de vereniging nu over vijf 25 meter pistoolbanen en drie 50 meter geweerbanen die ook gebruikt kunnen worden als 25 meter pistoolbanen.

De laatste jaren zijn de kantine en de keuken opgeknapt. Ook hebben we een elektronische toegang geïnstalleerd met een automatische vingerprint scanner. Daarnaast worden de schietactiviteiten via videobewaking op een computer geregistreerd.